"Treat your body and mind with care and love."
-Hugo reinhart-

Voor de basis van ons bestaan ga ik altijd terug naar de natuur. De natuur geeft mij zoveel. Alle sensoren van de mens worden geprikkeld door al het moois wat om ons heen te vinden is. In The Promised Land hebben we als doel de natuur te behouden zoals we dat in de 20ste eeuw kenden. Waar op de rest van de aarde inmiddels alle resources verbruikt zijn, hebben wij een leefomgeving gecreëerd waar nog steeds ruimte is voor al het moois wat ons gegeven is. Het helpt de mensen in The Promised Land ontspannen en gezond te blijven. 

Mijn vragen zijn dan ook gebaseerd op al het moois wat wij ontvangen van de natuur.

Kleuren:

In The Promised Land is er altijd een regenboog te zien. Het is het paradijs, dus natuurlijk is er een regenboog. Wat een regenboog is, weet iedereen: als het licht van de zon op een regenbui valt, wordt het door de druppels gebroken en weerkaatst en omdat dat voor iedere kleur iets anders uitvalt, valt het witte zonlicht uiteen in zijn samenstellende kleuren. Zeven kleuren zien we in de regenboog, van buiten naar binnen: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Helder, maar volstrekt arbitrair. In werkelijkheid is het aantal kleuren oneindig. De zeven kleuren die iedereen voor ogen en op de tong heeft, hebben we te danken aan Isaac Newton, de grote natuurkundige van de 17e eeuw. Voordien had men het over de drie kleuren van de regenboog. Newton zag er zeven en wij sindsdien ook. Kleuren maken de wereld mooier. Stel je voor dat we geen kleuren hadden... Dan zou The Promised Land niet hetzelfde zijn.

Welke drie kleuren zoeken we?

Zonnebloem

+

Roos

=

C

Vergeet-mij-nietje

+

Boterbloem

=

B

Commelina communis

Papaver rhoeas

=

A

Hoorspel

Het prachtige geluid van de vogels om mij heen tovert elke dag weer een glimlach op mijn gezicht. Om dit spel te spelen verwacht ik wel dat jullie onderstaande vogel herkennen. Anders zijn jullie dit spel niet waard.

mus.png
Definiëren diersoorten

Inmiddels is de aarde geen enkel groot zoogdier nog te vinden. We hebben gelukkig op The Promised Land veel van deze dieren kunnen redden. Hieronder staan vier van deze dier beschrijven zoals wij ze rond het jaar 2020 hebben gedefinieerd. Hopelijk kunnen jullie de juiste soorten ontdekken.

Dier 4958 = eerste letter

Dier 243340 = derde letter

Dier 69504 = tweede letter

Dier 283944 = eerste letter

Volgorde op basis van gewicht (licht naar zwaar)

Biologie. We mogen niet onderschatten wat de invloed van de kennis over dit onderwerp is op de kwaliteit van het leven. Zonder de inspanningen van alle wetenschappers had het leven op The Promised Land er nooit zo mooi en veilig uitgezien. Een optimale bescherming tegen alle kwalen en goede voorlichting en stimulering voor een gezond leven zijn essentieel. Volgens Hugo niet voor niks een van de belangrijkste pijlers van een goede maatschappij. We hopen dat jullie je van je beste kant hebben laten zien door goed te scoren in deze ronde. De volgende ronde gaat over een andere belangrijke pijler: veiligheid. Een ronde waar Ariana een aantal mooie puzzels voor jullie heeft bedacht. Stel ook haar niet teleur. Geniet nu van je welverdiende rust, en tot de volgende!

Antwoorden Hugo