Welk verhaal hoort bij welke plek?

1.

Volgens ‘The Giant’s Tears’ legende waren de drie omliggende bergen in het gebied ooit reuzen genaamd Kusina, Kuska en Tanupa. Deze drie reuzen waren verwikkeld in een complexe liefdesdriehoek die geen goede afloop had. Kuska verliet zijn vrouw, Tanupa, voor Kusina. Tanupa die net bevallen was van een baby, was zo verdrietig dat zij enorm moest huilen. Haar overvloed aan tranen, gemixt met haar moedermelk, creëerde uiteindelijk de witte-zoutvlaktes.

2.

Deze plek zou gecreëerd zijn door twee rivaliserende reuzen uit Ierland en Schotland, genaamd Finn en Benandonner. Toen de Schotse reus Benandonner Ierland bedreigde, reageerde de Ierse reus Finn furieus en gooide stukken rots van de kust in zee richting Benandonner. Deze stukken rots creëerden een dam over het Noord-Kanaal waarover Finn richting de Schotse reus kon lopen om die een lesje te leren. Slecht idee, Benandonner was namelijk zo angstaanjagend groot dat Finn zich snel terug naar huis haastte om daar door zijn slimme vrouw vermomd te worden als baby. De boze Schotse reus volgde maar zag de reusachtige baby en besloot zich op zijn beurt ook snel terug te trekken. Hij dacht als de baby al zo groot is, dan moest de vader wel echt gigantisch zijn. Door het heen en weer lopen van beide reuzen ging de dam uiteindelijk stuk en bleef slechts het gedeelte bij de kust over.

3.

Lokale stammen geloofden dat de schoorstenen een magische herkomst hadden. De legende luidt namelijk dat de schoorstenen werden gebouwd door feeën. Deze feeën leefden in grote steden onder de grond en verschenen soms plots uit de schoorstenen om mensen te ontvoeren naar hun ondergrondse woningen.

4.

De legende luidt dat de eerste Drakenbloedboom, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, ontstaan is uit het bloed van een draak. Deze draak raakte gewond na een gevecht met een moedige olifant en uit de grote druppels bloed ontstond er een eigenaardige boom die het bloed van de draak bevatten. Het hars van de boom is dan ook donkerrood en schijnt vele geneeskundige eigenschappen te hebben. Tot op de dag van vandaag wordt de rode hars dan ook gebruikt door lokale bewoners als traditioneel medicijn tegen allerlei kwaaltjes.

A.

Gaint's Causeway

B.

Socotra

C.

Salar de Uyuni

D.

Cappadocië